Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jesenné tekvicové lievance
Tekvica hokkaido je úplne mega surovina a dá sa z nej pripraviť množstvo jedál. Ak si ju upečiete do mäkka, očistíte a rozmixujete na pyré, dá sa primiešať takmer do všetkého. Takže keď mi z varenia príkrmov pre malú ostane nejaký ten kusisko tekvice, hneď viem, ako ju využiť. Napríklad včera som dostala chuť na raňajky hodné sociálnych sietí, rozumej tieto žltučké, voňavé, nadýchané lievance. ;)
- 2 porcie
- vyprážanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
150 g | pyré z tekvice hokkaido |
170 g | biela špaldová múka |
250 ml | mlieko |
1 ks | vajce |
2 PL | olej |
2 PL | trstinový cukor |
1,5 ČL | kypriaci prášok do pečiva |
mletá škorica | |
perníkové korenie | |
javorový sirup | |
1 ks | jablko |
1 ČL | maslo |
1/2 PL | trstinový cukor |
vlašské orechy |
Postup prípravy
Ešte k tomu pyré - dá sa urobiť aj klasicky uvarením/ uparením tekvice domäkka, ale pečená je pečená. Takže k pyréčku primiešame celé vajce, olej, mlieko (pokojne aj rastlinné, ale ja proti kravskému nič nemám). Zvlášť si zmiešame sypké suroviny. A potom obsahy oboch misiek spojíme. Dochutíme štipkou škorice a perníkového korenia, ktoré zabezpečia, aby tekvica nechutila príliš tekvicovo.
Všetko teda vymiešame metličkou dohladka a necháme chvíľu odstáť. Cesto má byť hustejšie. Panvicu len jemne potrieme olejom, stačí na začiatok, lyžicou naberáme cesto, tvarujeme lievance a vyprážame na slabom ohni z oboch strán - aby boli pekne bledučké a zároveň prepečené.
Uložíme na seba a polejme javorovým sirupom. Ja som im ešte vymyslela jesennú dekoráciu. Jablko nakrájame na plátky a opečieme na masle. Pridáme cukor a necháme ho skaramelizovať. Hotovými jablkami ozdobíme lievance a môžeme pridať aj vlašské orechy.
Pôvodne jesenné lievance drahý raz-dva premenoval. Vraj mu chuťou aj vôňou úplne pripomínajú Vianoce. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk