Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Gaštanové jazýčky
Raz som si jazýček dala v cukrárni a bola som neskutočne vytočené. Korpus bol samá piškóta, šľahačky síce kopec, ale rastlinnej, a okolo gaštanov to ani len nešlo. Odvtedy si dávam pozor. A keďže som sa minule nudila, takým tým spôsobom, že mám kopec roboty, ale chcem robiť niečo, čo nemusím, spravila som echt poctivé domáce jazýčky. A veruže sme sa aj oblizovali. (Jasné, že som z nich rozdala, čo si o mne myslíte? :) )
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | gaštanové pyré |
100 g | piškóty |
50 g | maslo |
tuzemský rum | |
práškový cukor | |
hrozienka | |
120 g | horká čokoláda |
1 ČL | kokosový olej |
Postup prípravy
Keď použijete hotové gaštanové pyré, je to ten najjednoduchší zákusok na svete. Ale musí byť kvalitné! No a keď chcete zamachrovať a popritom spracovať gaštany, čo ste si doniesli z prechádzky, bude to síce chutnejšie, domácejšie, ale aj zložitejšie. Môj recept na gaštanové pyréčko nájdete tu.
Neviem, čo všetko budete mať v základnom pyré, ja som ho mala už pripravené aj s masielkom, cukrom a rumom, takže som len primiešala pomleté piškóty a hrozienka, ktoré som predtým umyla a namočila do rumu. A ešte trochu rumu, hehe, toho nikdy nie je dosť! :P Kupované pyré musíte dosladiť, dochutiť a doladiť tak, aby to bolo akurát. Skrátka tak, aby vznikla plastelínoidná hmota, ani príliš riedka, ani suchá a rozpadávajúca sa. Vytvoríme z nej valček, zabalíme do fólie a dáme chladiť.
Z neho potom krájame kolieska a rukami vytvarujeme jazýčky.
A opäť dáme do chladničky. Medzitým si spravíme polevu - nad parou roztopíme čokoládu a pridáme kokosový olej alebo kúsok masla. Stuhnuté jazýčky namáčame do polevy (prípadne ich môžeme dať na mriežku a polevou poliať). Necháme stuhnúť a hojne ozdobíme pravou šľahačkou. ;)
Tip: Časť piškót môžeme nahradiť pomletými ovsenými vločkami.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk