Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tekvicový hummus s rozmarínom
U nás doma jem hummus iba ja, ale o to viac si to užívam. A polovicu dávky dám do mrazničky, takže na ďalší raz to mám bez roboty. Aj keď tej zas toľko nie je... Ani tento tekvicový, šmrncnutý vôňou a chuťou rozmarína a pomaranča, nie je zložitý a príjemne vás prekvapí. ;)
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1,5 dl | tekvicové pyré |
170 g | dobre uvarený alebo sterilizovaný cícer |
2 PL | tahini pasta |
soľ | |
1 PL | citrónová šťava |
1 PL | pomarančová šťava |
2 ks | strúčik cesnaku |
2-3 PL | olivový olej |
kúštik čerstvého rozmarínu |
Postup prípravy
Tekvicové pyré si urobíte jednoducho, ak neviete, ako na to, tu som to spísala. Ale tentokrát som použila len čisto maslovú tekvicu tak, ako ju pripravujem mojej trištvrteročnej dcérke - na pare. Urobila som jej viac a pre seba som odložila toľko, že po rozmixovaní toho bolo asi 1,5 dl. Ak dáte (aj) hokkaido, farba hummusu bude výraznejšia, tá moja je dosť mdlá. Ale nevadí. Cícer som použila predvarený, ale bolo ho treba ešte pár minút doťuknúť, aby sa dal rozmixovať dohladka. Takže vo finále som všetko dala do mixéra a potom som už len ladila chuť - slanosť, kyselosť a tak.
S cesnakom to netreba prehnať a s rozmarínom už vôbec nie, toho stačí úplne malý kúsok vetvičky, lebo je veľmi výrazný. Pred podávaním ešte polejte olivovým olejom a potom si už labužnícky namáčajte, čo uznáte za vhodné. Pokojne aj pečenú tekvicu, veď keď už, tak poriadne. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk