Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Parmezánové rožteky s prosciuttom
Vianoce sa už skončili, ale návštevy k nám chodia stále. Viem, že by stačilo nasypať do misky čipsy, ale takéto pečené slanosti sú lepšie, plus aj sa z nich dá aspoň trošičku najesť. A nie je to nič zložité. Toto je moja obmena klasiky.
- 18 minút 185°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
125 g | hrubá múka |
125 g | hladká špaldová múka |
125 g | maslo |
1 ČL | soľ |
30 g | parmezán |
30 g | tvrdý syr typu eidam |
30 g | prosciutto alebo anglická slaninka na náplň |
10 g | droždie |
0,5 dl | mlieko |
1/2 ČL | trstinový cukor |
+ vajce na potretie, mak, sezam, rasca a pod. na posypanie |
Postup prípravy
Mlieko zohrejte, aby bolo vlažné, pridajte cukor a rozdrobené droždie. Keď sa začnú vytvárať kopčeky, kvások prelejte do misy, v ktorej už máte naváženú múku, zmäknuté až roztopené maslo a soľ. V robote s hnetacím nástavcom najskôr na nižších, potom na stredne vysokých otáčkach vymieste cesto. Ručne doňho zapracujte nastrúhaný syr, prikryte utierkou a dajte kysnúť asi na hodinu.
Cesto potom treba vygúľať do valčeka a rozdeliť na päť rovnakých častí. Z každej urobte kruh a nožom rozrežte na 8 dielov. Voilá! Na spodok trojuholníka nasypte trochu nadrobno nakrájaného prosciutta, zrolujte a prípadne ohnite do tvaru rožteka.
Môžete ešte nechať podkysnúť na plechu, potom potrite rozšľahaným vajcom, posypte čím len chcete a šup do vyhriatej rúry. Hotové sú, keď sú zlatisté. Z tohto množstva vyjde presne 40 kúskov.
Tip: Namiesto prosciutta môžete do rožtekov zarolovať aj extra nastrúhaný parmezán, alebo urobte pol na pol. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk