Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Vegánska mliečna ryža
V zime nie je nad teplé raňajky a ja si dosť fičím na kašiach. Táto by sa mohla volať mliečna ryža bez mlieka a bez ryže. :D Ale chutí rovnako dobre, ak nie lepšie, ako klasika. Skúste.
- 2 porcie
- 10 minút
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2/3 | ryžové vločky |
1/3 | ovsené vločky |
150 ml | kokosové mlieko |
štipka soli | |
vanilkový cukor | |
hrozienka | |
čerstvé ovocie | |
strúhaný kokos | |
javorový sirup |
Postup prípravy
Oboje vločky (množstvo si presne nepamätám, tak odhadom, pre dve osoby, ale ryžových musí byť viac, ak to má byť mliečna ryža) dáme variť do vody so štipkou soli tak, aby boli tesne zaliate. Miešame, aby vznikla hustejšia kaša, podľa potreby ešte prilejeme vodu. Potom pridáme kokosové mlieko, prepláchnuté hrozienka, stíšime teplotu a ešte varíme. Ochutíme vanilkovým cukrom alebo nejakým zdravším sladidlom a vanilkou.
V miskách ozdobíme ovocím, kokosom a javorvým sirupom.
Tip: Vločky môžeme pred varením namočiť na pol hodinu do vody. Tú potom zlejeme a dáme variť do novej. Budú takto ľahšie stráviteľné.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk