Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cheesecake s bielou čokoládou a malinami
Hlásim sa k čokoládovým závislákom, najradšej mám mliečnu okolo 50%-nú. Biela je na mňa až príkro sladká, ale taký tvarohový tortový krém alebo kyselkavý cheesecake vie perfektne oživiť. Vyskúšajte tento a neoľutujete, je to heaven in mouth! ;)
- 70 minút 160°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
300 g | maslové keksíky (použila som Club a Vaječné venčeky od Sedity) |
120 g | maslo |
250 g | mascarpone |
250 g | jemný odtučnený tvaroh |
150 g | krémový syr (najradšej používam Lučinu) |
150 g | kyslá smotana |
3 ks | vajce |
150 g | biela čokoláda |
90 g | práškový cukor |
mrazené maliny | |
1 | vanilkový cukor |
želatína |
Postup prípravy
Postup na cheesecake je stále to isté dokola. Rozdrviť keksíky, zmiešať s roztopeným maslom (radšej nekoštujte, lebo je to nechutne dobré), na dno formy dať papier na pečenie a utľapkať do nej keksíkovú hmotu. V tomto prípade ju potiahneme aj na okraje formy, čo to dá. Treba trošku trpezlivosti, ale pri pečení sa to nebude drobiť, pekne sa to celé spečie, zlepí a kraje skaramelizujú. Dáme na desať minút stuhnúť do chladničky.
Na telo čískejku vymiešame mascarpone s cukrom, pridáme ostatné mliečne komponenty, po jednom zapracujeme vajcia a nakoniec vmiešame nad parou roztopenú nie úplne horúcu čokoládu.
To už máme zapnutú rúru na 160 stupňov a na jej dne je položený veľký hlboký plech s vodou.
Hmotu vylejeme na keksíkový základ a urovnáme. Dáme piecť asi na 70 minút. Ak sa stane, že cheesecake vybehne do výšky, že takmer vyteká z formy, nezľaknite sa. On sa zase upokojí. Upečený ho necháme vychladnúť v rúre, ktorú vypneme a po chvíli pootvoríme. Až potom ho vyberieme von. Ostránime obruč a keď vychladne, dáme ho do chlaničky, ideálne na noc.
Malinovú polevu si pripravíme tak, že mrazené maliny, asi 200 g, rozvaríme s trochou vody a prepasírujeme cez sitko do kastróla. Zamiešame želatínu podľa návodu, ja som použila zmes na želírovanie džemov a v pohode. Nemusí to byť príliš husté, len tak, aby netiekla. Pridáme jeden vanilkový cukor, necháme tri minútky variť za stáleho miešania a keď trochu vychladne, nalejeme ju na koláčik.
Dáme stuhnúť do chladničky a už môžeme podávať,
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk