Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Raw makové guľky
Rýchle a zdravé maškrtenie, pre všetkých makofilov ako stvorené. Bez lepku, mlieka, cukru, vajec, 100 percent raw, vegan... No zdravšie to už byť nemôže. ;)
- 10 minút
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
110 g | mletý mak |
2 PL | mleté ľanové semienka |
100 g | sušené slivky |
30 g | hrozienka |
2 PL | med |
1 PL | kokosový olej bez vône |
(tuzemský rum) |
Postup prípravy
Mak a ľanové semienka pomelieme, ja som zvolila klasický kovový ručný mlynček. Slivky a hrozienka rozsekáme alebo rozmixujeme. Ak máme nožový mixér s väčšou nádobou, môžeme tam všetky ingrediencie hodiť a už len rozdrviť. Ak nie, zmiešame ich ponorákom. Z lepkavej hutnej hmoty tvarujeme menšie guľky a obaľujeme ich v nasekaných orechoch, kokose a podobne.
Skladujeme v uzavretej nádobe v chlade aj niekoľko týždňov. S konzumáciou to nepreháňame, guľôčky majú totiž priaznivý účinok na funkciu čriev. Ehm. :)
Ak vám nereže mak, skúste aj tieto kokosové a orechové datlové guľôčky.
Tip 2: Namiesto sliviek a hrozienok môžete použiť aj datle/ datlovú pastu. Mak môžete skombinovať s mletými mandľami či orechmi a kokosový olej zameniť za mandľové maslo. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk