Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kuracie kúsky na karí
Kuracie prsia sú sami o sebe suché, ale keď ich namarinujete a následne ugrilujete, dostaví sa veľmi príjemný chuťový zážitok. A čo k tomu? Basmati ryža varená úplne prvýkrát v živote a olivové pyré s paprikou a cesnakom, nesúce exotický názov tapenáda. Milujem nové výzvy!
- grilovanie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
3 ks | kuracie prsia |
3 PL | olivový olej |
1 PL | worchesterská omáčka |
soľ | |
karí korenie | |
grilovacie korenie | |
mleté čili | |
basmati ryža | |
100 g | zelené olivy |
2 strúč. | cesnak |
1 ks | mrkva |
1 ks | paprika |
Postup prípravy
Prsia nakrájame na kúsky a namočíme ich do marinády. Tú získame zmiešaním oleja, omáčky a korenín. Necháme odležať ideálne do ďalšieho dňa. Osmažíme na grilovacej panvici.
Z olív zlejeme vodu a nakrájame ich ručne alebo na sekači na drobno. Môžete do nich pridať prakticky čokoľvek a vždy vznikne iná chuť. Ideálne sú čerstvé bylinky, sušené paradajky, paprika, stonkový zeler, kapary, ančovičky či dokonca sardelky. Ani olivy nemusia byť zelené, ale môžu byť čierne. My sme tam šupli, čo sme mali doma, čiže zelenú papriku, mrkvu a cesnak. A nebolo to zlé. :)
Treťou kapitolou je ryža. Malú šálku uvaríme v šiestich rovnakých šálkach trochu osolenej vody. Po 10 minútach varenia scedíme a nakypríme vidličkou. Podávame všetko spolu.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk