Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pesto z tekvicových jadierok
Príprava tohto jedla vo mne vyvolala úsmevné spomienky na obdobie, keď som bola ešte mladá (teda mladšia) a varila som sama pre seba. Cestoviny s pestom bola klasika slobodnej ženy-študentky. No teraz sú to kvalitné cestoviny a kvalitné, ba dokonca doma robené, pesto, z doma vypestovanej bazalky. Takže si to pokojne a bez hanby vycapím aj na blog. :)
- 2 porcie
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
60 g | lúpané tekvicové jadierka |
4 - 5 PL | tekvicový olej |
2 hrste bazalky | |
2 ks | strúčik cesnaku |
soľ |
Postup prípravy
Originál bazalkové pesto je z píniových orieškov, ja ho často robím z dostupnejších vlasškých. V poslednom období však dosť riešim stravu a alergény v nej, čo je síce des, ale zase sa mi rozširujú obzory a objavujem nové kombinácie. Tak som zistila, že pesto zo semienok namiesto orechov je nenormálne dobré a ešte aj s mojím obľúbeným tekvicovým olejom... no mňam. Ani syr mi v ňom nechýbal. Ale ak si doň pridáte kvalitný parmezán, nič tým nepokazíte. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk