Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pšenové rizoto so šampiňónmi
Pšeno je veľmi zdravé, ale čo s ním? Okrem ranných kaší najlepšie s kokosovým mliekom ho milujem na spôsob rizota. Stačí mix rôznej zeleniny a šampiňóny na cibuľke - bleskový zdravý obed je na svete!
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 šál. | pšeno |
1,5 šál. | voda |
olivový olej | |
soľ | |
2 | mladá cibuľka |
1 ks | strúčik cesnaku |
5 ks | šampiňóny |
1/4 | baby cuketa |
oranžová tekvica (rovnaké množstvo) | |
hrášok | |
2 hrste baby špenátu |
Postup prípravy
Super je aj krémový štýl rizota, ale keď nemáte čas stáť pri sporáku a miešať, viac vhod vám padne slovenská klasika. Na oleji opražíme cibuľku, pridáme šampiňóny a zarestujeme. Potom príde na rad nahrubo nastrúhaná tekvica a cuketa - množstvo podľa chuti, ale stačí kúsok z každej.
Pšeno trikrát prepláchneme vo vriacej vode z kanvice, aby sme ho zbavili horkosti. Scedíme a dáme do kastróla k základu. Orestujeme a zalejeme vodou, prípadne ak máme po ruke vývar, ešte lepšie.
Osolíme, dochutíme pretlačeným cesnakom a necháme prikryté variť na miernom ohni, kým pšeno nie je mäkké a nevypije všetku vodu (asi 15 minút). Zhruba v polovici varenia pridáme hrášok a špenát a premiešame.
...
Recept na krémové pšenoto s letnou zeleninou je tu.
Alebo by ste si radšej dali pšenovú kašu s kokosovým mliekom či výborný nákyp? :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk