Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mandľová bublanina s jahodami
Dobrý letný koláč si môžete dopriať, aj keď chcete žiť zdravo. Tento je úplne bez mlieka a vďaka kokosovému cukru má príjemnú karamelovú chuť. No a hlavne tie jahody! Konečne chutia tak, ako chutiť majú. Nech žije leto. <3
- 30 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
150 g | hladká špaldová múka |
120 g | mleté mandle |
3 ks | vajce |
250 ml | ryžové mlieko |
100 ml | kokosový olej |
1/2 | kypriaci prášok do pečiva |
100 g | kokosový cukor |
1/2 ČL | vanilkový extrakt |
400 g | jahody |
2 PL | mandľové lupienky |
čerstvá mäta na dokončenie |
Postup prípravy
Tentokrát som sa s tým nekašľala a jednoducho som všetky suroviny zmiešala dokopy. Ale pokojne môžete začať žĺtkami s cukrom, pridať olej, mlieko, sypké suroviny a nakoniec vmiešať sneh z bielkov.
Vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného menšieho plechu, posypeme jahodami a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po 15 minútach posypeme mandľovými lupienkami. Hotový koláč necháme vychladnúť a pred podávaním poprášime čerstvou mätou alebo mätovým cukrom (cukor plus mäta rozdrvené v mažiari).
Tip: Tento recept je už upravený tak, že cukru je v ňom čo najmenej, takže už neodporúčam veľmi znižovať.
Tip 2: Je dôležité, aby vajcia a mlieko neboli studené, lebo inak sa vám kokosový olej zmení na stuhnuté kúsky. Môžete však použiť aj slnečnicový, prípadne olivový olej.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk