Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Čerešňový hrnčekový koláč s posýpkou
Tak som dnes mužíčkovi urobila radosť a upiekla som koláč, ktorý nie je zdravý. :D Rozumej, je v ňom biela múka, obyčajné mlieko aj maslo. Išlo mu o asociácie chutí z detstva - skrátka klasika.
- 10 minút
- 35 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 hrn. | polohrubá múka |
1 hrn. | trstinový cukor |
2 ks | vajce |
125 g | maslo |
1/2 hrn. | mlieko |
1/2 | kypriaci prášok do pečiva |
štipka soli | |
1/2 ČL | škorica |
čerešne |
Postup prípravy
(Akurát cukor som použila trstinový, lebo iný sme doma nemali.) A veru, napriek tomu, že všetky moje "zdravé" výtvory sú vraj prudko jedlé, pohľad na zlatistú vrstvu chrumkavej posýpky a šíriaca sa čerešňovo-škoricovo-maslová vôňa mi pripomenuli, že niet nad poctivú klasiku, hlavne čo sa čerešňových koláčov týka. ;)
Potrebujeme 2,5-decový hrnček, ktorým nám poslúži ako odmerka. Najdlhšie z celého pečenie trvá odkôstkovanie čerešní. Potom stačí už len roztopiť maslo a prstami ho zmiešať s múkou a cukrom na mrveničku. Odoberieme z nej jeden hrnček do misy a premiešame so škoricou. Zvyšnú posýpku premiešame s vajcami, mliekom, soľou a práškom do pečiva. Cesto vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného menšieho plechu. Posypeme čerešňami a následne aj odloženou škoricovou posýpkou. Dáme piecť do vyhriatej rúry.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk