Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Fit cuketový koláč s čerešňami
Naša rodinka si u dávno zvykla, že v koláči odo mňa sa môže v pohode skrývať zamaskovaná zelenina, a vôbec mu to neuberie na chutnosti. Mrkva, tekvica, cvikla...ale najradšej mám práve cuketu pre jej neutrálnosť. Naozaj ju nikde necítiť. A tento koláč je tak vďaka nej šťavnatý a ideálny pri chudnutí do plaviek, alebo pri rôznych potravinových obmedzeniach.
- 70 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
350 g | baby cuketa |
1,5 hrn. | hladká špaldová múka |
0,5 hrn. | jemné ovsené vločky |
3 PL | trstinový cukor |
1 ČL | škorica |
2 PL | kukuričný škrob (vrchovaté) |
1 ČL | kypriaci prášok do pečiva |
6 PL | olej |
1,2 dl | rastlinné mlieko |
hrozienka |
Postup prípravy
Nečakajte bublaninu, koláč bude mokrejší, takže najlepšie sa krája po stuhnutí v chladničke. Práve tá šťavnatosť sa mi však na ňom páči, plus fakt, že si bez výčitiek môžem dať viac kúskov, prípadne ho konzumovať od rána do večera. :D
Recept mám od jednej výživovej poradkyne, ale dosť som ho prekopala. Sypké suroviny zmiešame, pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu, ja som ju aj olúpala, olej a nakoniec mlieko, ja som dala ryžové. Dobre zamiešame, vylejeme, alebo skôr premiestnime na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech, lebo cesto je dosť husté. Ak by bolo husté až príliš, môžeme ešte doliať trochu mlieka. Na vrch poukladáme ovocie podľa chuti, v mojom prípade čerešne. Pečieme do zlatista a pred podávaním môžeme posypať kokosom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk