Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Kokosová bublanina
V poslednej dobe si veľmi ulietavam na kokose vo všetkých podobách a jem ho takmer každý deň. Napríklad také ryžové mlieko samo o sebe mi nechutí, ale keď k nemu pridám lyžicu kokosu, každá kaša či müsli sa zmenia na prudko jedlé. A netreba ani sladiť. A v tomto recepte, určenom pre všetkých, ktorí nemôžu alebo nechcú mlieko, som sa kokosovo vybúrila. :)
- 10 minút
- 45 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 hrn. | polohrubá múka |
2 hrn | strúhaný kokos |
1 hrn. | kokosový cukor |
1 | vanilkový cukor |
2/3 hrn. | ghí |
3 ks | vajce |
2 hrn. | rastlinné mlieko (mandľovo-kokosové) |
1 | kypriaci prášok do pečiva |
marhule alebo iné ovocie |
Postup prípravy
Nemusíte nič vážiť, je to hrnčekový recept a záleží len na vás, aký veľký hrnček použijete. Ja som robila na stredne veľký plech a použila som dvojdecovú šálku.
Vajcia s cukrom vyšľaháme a pridáme rozpustené ghí alebo olej. Už len ručne metličkou vmiešame mlieko. Práškové suroviny zvlášť spojíme v inej nádobe a zľahka ich primiešame do tekutej zmesi.
Vylejeme do vymasteného a múkou vysypaného plechu, poukladáme ovocie a dáme piecť do vyhriatej rúry.
Tip: Keďže rastlinné mlieka sú už dosládzané a ja v poslednej dobe sladím celkovo menej, takéto množstvo cukru stačilo. Pokojne si však pridajte.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk