Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mandľová bábovka bez múky
Je to trošku drahší špás, lebo veď mandle nie sú práve lacné, ale zase ak ste si v nejakom ošiali kúpili veľkú zásobu a zrazu pri upratovaní zistíte, že o pár dní expirujú, je to ideálna voľba. Táto bábovečka je totiž naozaj výborná a výživná.
- 45 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
400 g | mandle |
4 | vajcia |
140 g | práškový cukor |
100 g | maslo |
200 g | odtučnený tvaroh |
štipka vanilky | |
kôra z polovice citróna | |
1 ČL | sóda bikarbóna |
2 PL | amaretto |
Postup prípravy
Použila som lúpané mandle, ktoré som najskôr nasucho opražila na panvici, aby chytili ešte lepšiu a výraznejšiu chuť a vôňu. Potom som ich pomlela na čo najjemnejšie. Ale použiť môžete aj mandľovú múku, s ňou je bábovka ešte chutnejšia..
Ďalej postupujeme tak, že všetky sypké suroviny zmiešame dokopy, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, roztopené maslo, žĺtky, tvaroh a amaretto. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a zľahka ho vmiešame do cesta.
Vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej bábovkovej formy a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme, kým špajľa po zapichnutí nebude čistá.
Tip: Hotovú vychladnutú bábovku môžeme ešte zo všetkých strán pokvapkať amarettom. Bude ešte šťavnatejšia.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk