Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Chilli sin carne

Chilli sin carne
bez lepkubez mliekavegan

Chilli con carne znamená čili s mäsom, ale ja mám z neho najradšej fazuľu a dobre dochutenú omáčičku, ktorá sa zaobíde aj bez mäsa, čiže sin carne. Je to ideálne jedlo na zimu, lebo zasýti a prehreje, navyše, ak použijete fazuľu z konzervy, je hotové veľmi rýchlo. A nič nepokazíte ani keď ho ponúknete návšteve.

  • Čas varenia 45 minút
  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

400 g  konzerva červenej fazule
400 g  konzerva bielej alebo strakatej fazule
2-3 PL  sterilizovaná kukurica
1  cibuľa
2  strúčik cesnaku
1  veľká červená paprika
1  mrkva
1  malý petržlen
4 dl  pasírované paradajky
2  rajčina
2-2,5 dl  vývar alebo voda
1 dl  suché červené víno
20 g  kvalitná horká čokoláda
2 PL  olivový olej
1 ČL  rímska rasca
1 ČL  sušené oregano
1/2 ČL  mleté čili
1/2 ČL  mletá paprika
 soľ
1 PL  mandle
1 PL  nesolené arašidy

Postup prípravy

Inšpirovala som sa receptom v najnovšom Apetite, ale urobila som si to po svojom. Na oleji opražíme cibuľu a cesnak nakrájané nadrobno. Postupne pridáme rímsku rascu, oregano a mletú čili aj obyčajnú papriku, krátko zarestujeme, len tak, aby koreniny zavoňali a nepripálili sa, a pridáme aj papriku, mrkvu a petržlen nakrájané nadrobno. Trochu osolíme a pár minút miešame, aby hlavne mrkva trochu zmäkla. Pridáme aj rajčiny, ktoré sme narezali do kríža, obarili, zbavili šupky a nakrájali, passatu a prepláchnutú ocedenú fazuľu a kukuricu a nasekané orechy (tie v jedle urobia príjemnú chrumkavosť). Môžeme skombinovať viaceré druhy fazule, ja som mala doma bielu cannellini a červenú.

Zalejeme vývarom a prikyrté dusíme asi pol hodinku. Nakoniec pridáme aj víno a rozdrvenú čokoládu. Necháme ešte prevariť a podľa potreby dosolíme, prípadne zriedime vodou.

Super chutí s rozmačkaným avokádom a ryžou basmati.

 

Tip: My nie sme na pikantné jedlá, preto nám stačí len takáto veeeľmi jemne štipľavá verzia. Ak máte radšej ostrejšie, super bude v prvej fáze pridať aj nakrájanú čili papričku. :)

...

Ak máte radšej klasické mäsové chilli con carne, skúste toto. ;)

12. 1. 2018 14:25

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty