Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Najjednoduchší a najlepší hokkaido krém
Všímate tú fotku? Už na pohľad je polievka hustá... a chuť je tiež hustá. Tekvicovú krémovú varím aspoň raz za 10 dní a toto je moja obľúbená verzia, z ktorej môžem dať bez obáv aj dvojročnej dcérke. Dávam totiž len štipku soli a finálne dosolenie a dochutenie nastáva, až keď jej odoberiem do misky. :)
- 25 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1/2 | hokkaido |
1-2 ks | mrkva |
1 | menší petržlen |
olivový olej | |
1 | menšia cibuľa |
1-2 | strúčik cesnaku |
soľ | |
štipka kurkumy | |
trochu čerstvého zázvoru | |
vývar alebo bio bujón alebo sušená zelenina (zdravá "vegeta") | |
+ | |
tekvicový olej, lúpané jadierka a kyslá smotana na podávanie |
Postup prípravy
Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme do sklovita. Mrkvu a petržlen nakrájame na tenké kolieska a pridáme do hrnca. Orestujeme, zalejeme trochou vody a chvíľku povaríme. Pridáme aj očistenú hokkaido na kúsky, zalejeme vývarom alebo vodou tak, aby bola zelenina tesne ponorená, možno ani to nie. V tomto prípade dajte vody radšej menej ako viac. :)
Prikryté varíme na miernej teplote, kým nie je zelenina mäkká. Ja kvôli malej dochucujem až po dovarení, ale vy to pokojne urobte počas varenia. Zázvor nastrúhajte, množtvo dajte podľa chuti a preferencií. Stačí kúsok. Dosoľte tiež podľa chuti, rozmixujte dohladka tyčovým mixérom a prevarte.
Smotanu nedávam, lepšie nám chutí kyslá, ktorú si pridávame až do taniera. Ale nie je nevyhnutná, takže polievka sa dá spraviť aj úplne bez mlieka.
Odporúčam však tekvicový olej, ktorý mne osobne veľmi chutí a vedela by som ho jesť aj samotný. :D Rovnako aj jadierka. Je dostať kúpiť už pražené a solené, alebo si čisté nasucho opečte na panvici.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk