Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Reďkovkovo-vajíčková nátierka
Odkedy si pečiem vlastný kváskový chlebík, som pokojná, keď má malá na olovrant či večeru len chlieb s niečím. Väčšinou maslo či detská Lučina a čerstvá zelenina na chrumkanie, alebo rôzne nátierky. Buď si do nich chlebík namáča, papá s lyžičkou a zakusuje, alebo si odhryzkáva z celého krajca "ako velkáč". :) Táto nátierka vznikla, keď som dala dcérke ochutnať reďkovku a netvárila sa nadšene. Takto zamaskovanú ju zjedla jedna radosť. Vek okolo roku a pol, resp. záleží od množstva.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1-2 ks | reďkovka |
2 k | prepeličie vajcia |
1 PL | Lučina |
Postup prípravy
Prepeličie vajíčka dáme variť do studenej vody a keď začne vrieť, stíšime a necháme ešte 3 minútky. Olúpeme ich a nastrúhame na strúhadle na syr, rovnako aj očistené reďkovky. Primiešame koziu alebo obyčajnú Lučinu.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk