Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cviklové halušky
Okrem tekvice je u nás cvikla ďalšia zelenina, ktorá ide na dračku. Je sladká, má krásnu farbu a placky, lievance, koláčiky či tieto halušky z nej sú pre našu malú doslova maškrta. Vhodné sú po roku.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | menšia uvarená cvikla |
2 ks | prepeličie vajce |
60 g | hladká špaldová múka |
štip. | kypriaci prášok z vínneho kameňa |
+ | |
ghí alebo maslo | |
tvaroh alebo biely jogurt |
Postup prípravy
Cviklu uvaríme v šupke domäkka, potom ju olúpeme a rozmixujeme dohladka. Primiešame k nej vajíčka, kypriaci prášok a múku podľa potreby. Tých 60 gramov je orientačných, všetko závisí od veľkosti cvikle. Cesto necháme aspoň 10 minút postáť.
Do hrnca dáme variť vodu a keď vrie, vyskúšame urobiť 1 halušku. Ak sa nerozpadne, cez haluškovač urobíme aj ostatné. Keď vyplávajú, necháme ich ešte minútku a vyberieme von. Omastíme troškou ghí alebo masla, aby sa nezlepili, a podávame s tvarohom, alebo, pri mladších deťoch, s bielym jogurtom.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk