Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bazové lievance
Milujem chuť a vôňu bazy a každý rok si nájdem čas aj na bazový sirup. Ale už dlhšie som chcela uvariť niečo, v čom by som použila aj kvety. Tie sa, ako vieme, zvyknú vysmážať v cestíčku, takže aj do lievancov sa skvele hodia. K tomu ricottový krém s bazovým sirupom a trochu jahodového džemu... Dokonalé májové raňajky. <3
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
100 g | hladká špaldová múka |
70 g | celozrnná špaldová múka |
1 | vajce |
4 PL | bazový sirup |
1,2 dl | mlieko |
135 g | biely jogurt |
1 ČL | sóda bikarbóna |
štipka soli | |
1 ČL | nastrúhaná citrónová kôra |
čerstvé kvety bazy | |
ghí na vyprážanie | |
200 g | ricotta |
100 g | jemný tvaroh |
2 PL | citrónová šťava |
3 PL | bazový sirup |
práškový cukor podľa chuti |
Postup prípravy
Všetky ingrediencie na cesto vymiešame metličkou a necháme 20 minút odstáť. Na panvici vytretej ghí pečieme lievance. Najskôr nalejeme trochu cesta, potom posypeme bazovými kvetmi a keď už je lievanec z jednej strany hotový, obrátime ho na druhú a dopečieme. Nemusíme potierať pred každou várkou, stačí 2 - 3 krát počas celého pečenia. A áno, môžete použiť aj olej.
Hotové zlepujeme buď s jahodovým džemom, lebo baza a jahody k sebe brutálne idú, alebo si urobíme takýto rýchly krém z ricotty a tvarohu. Všetky prísady zmiešame metličkou a podávame s lievancami. Kto si trúfa, ten môže ešte všetko poliať bazovým sirupom. :D
...
Ako na bazový sirup sa dozviete tu. A keď už ho budete mať hotový, môžete si urobiť aj takýto osviežujúci alko nápoj. ;)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk