Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Tekvicové halušky na dva spôsoby
Naslano bez zrnka soli a nasladko bez štipky cukru. Obe verzie milujeme ja aj moja dcérka. Tá dokonca počas obeda nepovedala ani slovo, ani nedvihla hlavu od misky, kým nebola prázdna. Skrátka paráda. :D Keďže je tam trošku viac ingrediencií pokope, odporúčam v takejto podobe podávať až okolo 1,5 - 2 rokov, aby ste príliš nezaťažili malé brušká. Samozrejme, bez tvarohu alebo aspoň bez mandlí sú vhodné aj o dosť skôr.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1/4 | maslová tekvica |
3 ks | prepeličie vajce |
90 g | hladká špaldová múka (alebo podľa potreby) |
maslo/ ghí/ olej na omastenie |
Postup prípravy
Už začínam byť známa tým, ako milujem tekvice a ako ich viem napchať do všetkého. Hlavne oranžové - hokkaido a maslová - sú moje lásky. Najskôr si vždy urobím zásoby tekvicového pyré a potom ho pridávam kade-tade. Aj do halušiek. :)
Niekto robieva tekvicové halušky priamo z nastrúhanej surovej tekvice, ja som si však zvykla na verziu z hotového pyré. Takže tekvicu najskôr naparíme, ja jednoznačne v elektrickom parnom hrnci Avent (nie, neplatia mi za reklamu, ale mohli by :D), ktorý mi ju aj pekne rozmixuje. Predtým však z hotovej tekvice zlejem preč vodu, aby to bolo husté pyré, nie polievka.
Do vychladnutého pyré pridáme vajíčka a múku a vymiešame metličkou. Necháme asi 20 minút odstáť.
Do väčšieho, vyššieho hrnca dáme variť vodu s troškou soli a keď už vrie, otestujeme jednu halušku. Ak sa nerozpadne, môžeme tam cez haluškovač šupnúť aj zvyšok cesta. Ak sa rozpadne, pridáme trochu múky.
Po vyplávaní na povrch pozbierame halušky sitkom a môžeme aj prepláchnuť vo vode, ale netreba. Jemne omastíme maslom alebo ghí či olejom.
SLANÁ VERZIA
Tvaroh + biely jogurt + čerstvý kôpor alebo pažitka
SLADKÁ VERZIA
Tvaroh + mleté mandle (mandľová múka) + škorica
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk