Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pšenový koláčik s jahodami
Bezlepkový a bezmliečny pšenový koláč, v Česku známy ako jáhelník, v detskej verzii. Teda bez cukru. Vďaka ryžovému mlieku a ovociu však jemne sladký je a moja malá sa za ním pokaždé ide zadrhnúť. :) Okolo 1,5 roka ho už môžete pokojne servírovať.
- 30 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 dl | pšeno |
4,5 dl | ryžové mlieko |
1,5 dl | voda |
8 ks | prepeličie vajce |
1 ks | jablko |
1/2 ks | hruška |
1/4 ČL | vanilka |
jahody | |
kokosový olej a kokos na vymastenie a vysypanie formy | |
(2 PL | hrozienka) |
Postup prípravy
Pšeno trikrát prepláchneme vriacou vodou, aby nebolo horké. Potom ho uvaríme v mlieku a vode domäkka, dochutíme aj vanilkou. Ak by tekutiny nebolo dosť, pridajte ešte vodu. Mlieko používam krabicové z bio obchodu. V zložení je len ryža a voda, no chuť je sladká.
Keď vychladne, zmiešame ho s vajíčkami - môžeme použiť aj dve menšie slepačie.
Pridáme aj prepláchnuté hrozienka a nahrubo nastrúhané jablko a hrušku. Malý plech vymastíme a vysypeme kokosom. Urovnáme pšenovú zmes a na vrch poukladáme jahody.
Dáme piecť do vyhriatej rúry a krájame až vychladnutý.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk