Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jablkovo-tvarohový krém
Možno vám ho robila mamina či babka, keď ste boli malí. Skvelé na ňom je to, že v podstate stačia dve ingrediencie. Pridaním ďalších ho už len šperkujete tak, aby z neho bol top dezert aj pre "veľkáčov". Podávame od dvoch rokov, v malom množstve od 1,5 roka, keďže tvaroh má dosť veľkú koncentráciu bielkovín a med je alergén.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | jablko |
100 g | hrudkovitý tvaroh |
1 PL | med |
(štipka škorice) |
Postup prípravy
Jablká, ideálne čo najsladšie, uvaríme v troche vody. Nevaríme dlho, niektorým odrodám bude stačiť pár minút, aby zmäkli. Scedíme ich, necháme vychladnúť a rozmixujeme spolu s tvarohom, prípadne aj medom a škoricou. Pre dvojfarebnú verziu môžeme do časti krému pridať čučoriedkovú výživu alebo mixované čučoriedky či iné "farbiace" ovocie.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk