Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Cviklové lievance s karobom

Cviklové lievance s karobom

Tento rok sme prvýkrát naplno rozbehli vlastnú záhradku. Zasadili sme všeličo, ale nie všetkému sa darí. Špenát, šalát či hrášok nič moc, ale koreňová zelenina a cukety idú ako besné. A cvikla. Najlepšie je, že ju treba pretrhávať, čím máme prísun mladej sladučkej baby cvikly pre našu slečinku. Minule, keď sa jej nechcelo ani za svet poobede spať, hoci v 2 aj štvrť roku to ešte potrebuje, sľúbila som jej za odmenu lievance. Zaspala do päť minút. A rovnako dlho trvalo, kým po zobudení spratala svoju porciu. :) Vek cca od roku a pol.

  • Príprava opekanie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

200 g  uvarená cvikla
1,5 dl  plnotučné acidko
50 g  hladká špaldová múka
40 g  ovsené vločky
1  vajce
1 ČL  karob
1/2 ČL  prášok do pečiva s vínnym kameňom

Postup prípravy

Cviklu uvaríme v šupke v odokrytom hrnci domäkka. V prípade takejto mladej repy to bude raz-dva. Rozmixujeme ju na pyré, pridáme aj ostatné suroviny a ešte premixujeme. Necháme polhodinku odstáť, podľa potreby ešte môžeme pridať múku.

Na troche kokosového oleja alebo ghee opekáme z oboch strán lievance. Sú dosť zeleninové, preto sa spočiatku trošku horšie pečú. Podávala som ich čisté, ale dajú sa namáčať do jogurtu alebo natrieť mandľovým maslom či džemom bez cukru.

21. 6. 2018 11:54

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty