Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hráškovo-cuketový krém
Niektoré dospelácke recepty prispôsobujem tak, aby ich mohla jesť aj naša takmer dvaapolročná Karolínka. Táto polievka je však presne opačný prípad. Vznikla upgradom jej obľúbeného príkrmu. :) Nech je ako chce, to, čo mala byť z núdze cnosť, nám zachutilo natoľko, že pridávam aj recept. ;)
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1/2 | väčšia cuketa |
180 g | mrazený hrášok |
1 | menší zemiak |
1 PL | ghí (alebo maslo a trochu oleja) |
1 | cibuľa |
2 ks | strúčik cesnaku |
čerstvá bazalka | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
zeleninový vývar |
Postup prípravy
Čisto hráškový krém robievam často, v tejto polievke je však hrášok v menšine, a napriek tomu preráža a cítiť ho tam výrazne. To považujem za najväčší objav. :D Cuketa a zemiak polievku akurát zjemnia a je vďaka nim krémovejšia. Navyše, cukety má teraz každý vyše hlavy, takže každý spôsob, ako ju minúť, sa hodí. (Ak nemáte, rada darujem. :P)
Na ghí alebo masle s trochou oliváča (aby sa neprepálilo) opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme aj kúsky olúpanej a dužiny zbavenej cukiny a nakrájaný zemiak. Orestujeme, pridáme aj hrášok, dochutíme soľou, prípadne korením, zalejeme vývarom tesne po zeleninu, a varíme do zmäknutia. Nakoniec pridáme aj pár lástkov čerstvej bazalky a polievku rozmixujeme.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk