Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Karfiolová ryža
Chystala som sa na ňu, odkedy som o nej počula prvýkrát. A dnes som sa ju konečne odhodlala vyskúšať. Mala som doma fakt pekný karfiol a zrovna sa u nás na obed stavil niekto, kto obmedzuje sacharidy, aby schudol. (OK, bol to ocino. :P) Tak som do toho šla. S obavou, že karfiolová ryža bude mať od tej skutočnej poriadne ďaleko...
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
karfiol | |
soľ | |
kukurica (čerstvá alebo sterilizovaná) | |
paradajka | |
petržlenová vňať |
Postup prípravy
A veru mala, ale bola príjemne jedlá, až tak, že ju budem robievať častejšie. ;) Ak ste s takouto náhradou ryže kamoši, tak sa ospravedlňujem, že som objavila Ameriku až teraz.
Na dve porcie som použila polovicu karfiolu. Ten som rozsekala v nožovom mixéri, keďže mám len malý, tak na viackrát. Karfiolovú drvinu som preložila do kastróla, trochu posolila, prikryla a na miernej teplote dusila cca 15 minút. Občas som odokryla a premiešala. Keď sa mi už zdala ryža hotová, zmiešala som ju zo zrnkami zrezanými z uvarenej kukurice, paradajkou nadrobno a nasekanou petržlenovou vňaťou. Dá sa dochutiť citrónovou šťavou a pridať trocha oleja či masla. Nabudúce ju skúsim urobiť v rúre, lebo i tak sa dá a niečo mi hovorí, že by mohla byť ešte lepšia. Tak či tak, dám vedieť. ;)
Podávala som ju s opečenou marinovanou panenkou, takže najedli sme sa dosť.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk