Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Obrátený jablkový koláč s čokoládou
Klasika, ktorú si pamätám z detstva - jeden z koláčov, ktorý zvykla piecť babka v sezóne jabĺk. Dávno som ho nejedla, asi preto, že jablkových koláčov je toľko druhov, až som na tento vždy akosi pozabudla. Ale dnes musel byť, aj keď v trošku zmenenej, dajme tomu zdravšej verzii. ;)
- 30 minút 170°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
3 ks | vajce |
100 g | trstinový cukor |
130 g | hladká špaldová múka |
1/2 | prášok do pečiva |
75 g | maslo |
110 ml | mlieko |
4 | jablká |
1-2 ČL | škorica |
1 | vanilkový cukor |
1-2 PL | trstinový cukor |
+ 80 g | čokoláda na varenie |
2 ČL | kokosový olej |
Postup prípravy
Väčšiu tortovú formu vyložíme papierom na pečenie. Do misy nahrubo nastrúhame jablká a zmiešame ich s cukrom, škoricou a vanilkovým cukrom. Rozložíme na dno formy a urovnáme. Ak sú jablká veľmi šťavnaté, trošku šťavy zlejeme.
Žĺtky vyšľaháme s cukrom dobiela a postupne pridávame mlieko, múku s kypriacim práškom a roztopené maslo. Extra vyšľaháme sneh z bielkov a ten jemne zapracujeme do cesta.
Vylejeme do formy, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pomôžeme si špáradlovým testom.
Koláč treba nechať dobre vychladnúť. Potom ho vyklopíme na tanier a polejeme polevou z čokolády a kokosáku roztopených nad parou. Skvelý je so šľahačkou. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk