Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Nepečená jablková torta

Nepečená jablková torta

Každý recept má svoj príbeh a recept na túto nepečenú pochúťku mám už asi 20 rokov prefotený z časopisu vo svojej receptovej písanke. V časoch, keď ešte nebol internet som si poctivo vystrihovala, lepila a opisovala recepty, ktoré ma zaujali. To som ešte netušila, že raz budem mať blog. Ani že budem pracovať v časopise (aj keď úplne iného zamerania). :D

Postup prípravy

V minulosti som ho už niekoľkokrát skúšala, ale až dnes som vrch ozdobila kyslou smotanu, čo koláčiku mimoriadne prospelo. A keďže na tieto účely spravidla míňam jablká, ktoré treba vykrojiť, množstvo je myslené na jablká v očistenom stave.

Jablká nakrájame na malé kúsky, prípadne nastrúhame. Pridáme 2 dl vody, cukor a škoricu a prikryté ich varíme 10 - 15 minút. Keď sú mäkké, môžeme ich rozmágať pučidlom na zemiaky, ale ja som ich radšej prebehla tyčovým mixérom. V hrnčeku rozmiešame pudingy s asi 3,5 až 4 dl vody a vlejeme k jablkám. Za stáleho miešania metličkou necháme priviesť k varu, stíšime teplotu a ešte miešame aspoň päť minút. Ak by bola zmes príliš hustá, môžeme ešte pridať vodu.

Do tortovej formy s odnímateľným dnom (moja má priemer 21 cm) uložíme vrstvu piškót (môžeme ich trochu pokvapkať rumom), rozotrieme jablkový krém, opäť dáme piškóty a opäť krém. Opakujeme dovtedy, kým nemienieme všetok krém, pričom vrchná vrstva musí byť jablková. Urovnáme stierkou a dáme stuhnúť do chladničky, najlepšie na noc.

Smotanu vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom a rozotrieme na vrch torty. Urovnáme a dáme stuhnúť ešte na niekoľko hodín. Pred podávaním môžeme posypať strúhanou čokoládou.

30. 9. 2018

Páči sa ti recept?

Odoberať novinky

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť alebo čo urobím s tonou tekvice, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Odber noviniek

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2018 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty