Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Detské

Batátové gnocchi

Batátové gnocchi

Batáty sa správajú ako zemiaky, no majú oproti nim omnoho viac živín. A ak sa vám podarí zohnať slovenské, alebo aspoň chorvátske či maďarské, máte super chutnú a zdravú základnú surovinu na množstvo jedál. Tieto gnocchi sú vlastne sladkosť, aj keď dajú sa pripraviť aj "naslano". Vhodné sú po roku, resp. vtedy, keď už máte zavedený lepok.

Postup prípravy

Postup je úplne jednoduchý. Batát uvaríme domäkka, či už v šupke alebo bez nej (ja som varila bez). Necháme vychladnúť a postrúhame alebo prelisujeme.

Na doske vymiesime s múkou, aby sme získali cesto vhodnej konzistencie - ako na šúľance. Ja som pri tomto množstve batátu začala na 60 gramoch múky a prisýpala som podľa potreby.

Cesto rozdelíme na štvrtiny, rukami ugúľame tenký valček a z neho odkrajujeme menšie. Môžeme urobiť aj guľky a tie prípadne roztlačiť vidličkou, aby mali pekný vzor.

V hrnci dáme zovrieť vodu so štipkou soli a opatrne do nej hodíme gnocchi. Keď vyplávajú na povrch, ešte ich minútku necháme a potom vyberieme. Môžeme ich omastiť trochou ghí alebo masla. Ja som ich mojej takmer trojročnej posypala mletým makom a na ozdobu dala pár sušených malín. Pýtala si dupľu. :)

 

Tip: Gnocchi môžete urobiť aj z menšej či väčšej dávky, množstvo múky ľahko prispôsobíte batátu. Túto dávku mala Karolínka na dvakrát.

Tip 2: Slaná verzia je napríklad s jogurtom, smotanou, cottage syrom či tvarohom. Alebo omáčkou z naparenej cukety so špenátom, s trochou parmezánu a pod. Starším deťom môžete do cesta pridať štipku soli.

5. 1. 2019

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty