Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Batátové gnocchi

Batátové gnocchi

Batáty sa správajú ako zemiaky, no majú oproti nim omnoho viac živín. A ak sa vám podarí zohnať slovenské, alebo aspoň chorvátske či maďarské, máte super chutnú a zdravú základnú surovinu na množstvo jedál. Tieto gnocchi sú vlastne sladkosť, aj keď dajú sa pripraviť aj "naslano". Vhodné sú po roku, resp. vtedy, keď už máte zavedený lepok.

  • Príprava varenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

300 g  batát
 hladká špaldová múka (biela)
 (soľ)
 ghí alebo maslo

Postup prípravy

Postup je úplne jednoduchý. Batát uvaríme domäkka, či už v šupke alebo bez nej (ja som varila bez). Necháme vychladnúť a postrúhame alebo prelisujeme.

Na doske vymiesime s múkou, aby sme získali cesto vhodnej konzistencie - ako na šúľance. Ja som pri tomto množstve batátu začala na 60 gramoch múky a prisýpala som podľa potreby.

Cesto rozdelíme na štvrtiny, rukami ugúľame tenký valček a z neho odkrajujeme menšie. Môžeme urobiť aj guľky a tie prípadne roztlačiť vidličkou, aby mali pekný vzor.

V hrnci dáme zovrieť vodu so štipkou soli a opatrne do nej hodíme gnocchi. Keď vyplávajú na povrch, ešte ich minútku necháme a potom vyberieme. Môžeme ich omastiť trochou ghí alebo masla. Ja som ich mojej takmer trojročnej posypala mletým makom a na ozdobu dala pár sušených malín. Pýtala si dupľu. :)

 

Tip: Gnocchi môžete urobiť aj z menšej či väčšej dávky, množstvo múky ľahko prispôsobíte batátu. Túto dávku mala Karolínka na dvakrát.

Tip 2: Slaná verzia je napríklad s jogurtom, smotanou, cottage syrom či tvarohom. Alebo omáčkou z naparenej cukety so špenátom, s trochou parmezánu a pod. Starším deťom môžete do cesta pridať štipku soli.

5. 1. 2019 13:12

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

Recepty pre deti

Blog môžeš sa vydávať

V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:

- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty