Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Krupoto so zeleninou
Ideálna ľahká večera pre malých papkáčov je rizoto so zeleninou a jeho alternatívy. Tým myslím pšenoto, pohánkoto, krupoto... Môj muž sa na týchto názvoch smeje, ale ja som si už na ne zvykla, keďže rôzne -otá varím rada a často. Jačmenné krúpy a jedlá z nich môžete bez problémov podávať okolo roka a pol.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1-2 ČL | ghí |
1 dl | krúpy |
2 dl | voda alebo vývar |
(soľ) | |
kurkuma, prípadne zdravá vegeta | |
kúsok póru alebo mladú cibuľku | |
kúsok tekvice | |
hrsť zelených fazuliek | |
3 PL | kukurica |
alebo iná zelenina podľa chuti (cuketa, hrášok, brokolica a pod.) | |
parmezán na podávanie |
Postup prípravy
Krúpy vopred namočíme na niekoľko hodín. V kastróliku rozpustíme ghí, pridáme nakrájaný pór a krátko orestujeme. Pridáme aj prepláchnuté a scedené krúpy a tekvicu nakrájanú na kocky. Zalejeme dvojnásobným množstvom vody, môžeme dochutiť zdravou alternatívou vegety, prípadne štipkou kurkumy a pod.
Prikryjeme a na slabej teplote dusíme. Keď už sú takmer mäkké, pridáme aj nakrájané zelené fazuľky, prípadne inú mrazenú zeleninu. Ja som mala zaváranú kukuricu, takže som ju pridala až úplne na záver. Krupoto je hotové, keď sú krúpky aj zelenina mäkké a voda odparená. Podávame ho s postrúhaným parmezánom.
Tip: Môžeme použiť akúkoľvek zeleninu, no v prípade tvrdších druhov ju dáme čím skôr. Mrkvu alebo kaleráb môžeme nastrúhať nahrubo. Brokolicu pridávame až ku koncu varenia, aby ostala zelená.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk