Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Dezerty

Venčeky s vanilkovým krémom

Venčeky s vanilkovým krémom
klasika

Odpaľované cesto je tak trochu strašiak, ale v skutočnosti sa niet čoho báť. Pre mňa bola motiváciou vidina krehkých krémových venčekov. Ideálny zákusok nielen na sviatky. :)

Suroviny

 
CESTO
150 g  hladká múka
70 g  maslo
250 ml  voda
 štipka soli
4 ks  vajce
 
KRÉM
1/2 l  mlieko
2 PL  kryštálový cukor
1-2 ks  vanilkový cukor
2 ks  Zlatý klas
1 ks  žĺtok
180 g  maslo
 rum

Postup prípravy

Vodu so soľou a maslom dáme variť a po častiach do nej prisypávame múku. Miešame tak dlho, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien. Dbáme na to, aby sa z neho odparilo čo najviac vody, ale aby neprihorelo. Potom po jednom všľaháme vajíčka. Lesklé a trochu lepkavé cesto dáme do zdobiaceho vrecúška a na papier na pečenie striekame venčeky. 

Pečieme najskôr na vyššej teplote, potom môžeme stíšiť. Rúru neotvárame! Hotové venčeky prerežeme a plníme krémom. Ten si pripravíme tak, že zo surovín (okrem masla) uvaríme hustý puding. Keď je vlažný, vmiešame doň maslo a pridáme pár kvapiek tuzemského rumu. Na záver pocukrujeme. Nech padnú na úžitok! :)

17. 4. 2014 12:45

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár




Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Čo prechádza cez žalúdok?
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

V živote sú dôležitejšie otázky ako čo budem dnes variť, to uznávam. S tými vám však asi nepomôžem. :) Zato receptov a tipov tu nájdete požehnane a každý je odskúšaný na mojej rodine alebo priateľoch. Verím, že budú fungovať aj u vás doma, či už pôjde o osvedčenú klasiku, zaslúžený dezert alebo zdravú špecialitku zo surovín, ktoré možno bežne nejedávate.

Vitajte a cíťte sa tu dobre!

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2019 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty