Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Venčeky s vanilkovým krémom
Odpaľované cesto je tak trochu strašiak, ale v skutočnosti sa niet čoho báť. Pre mňa bola motiváciou vidina krehkých krémových venčekov. Ideálny zákusok nielen na sviatky. :)
- 35 minút
- 20 minút 200°C
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
150 g | hladká múka |
70 g | maslo |
250 ml | voda |
štipka soli | |
4 ks | vajce |
1/2 l | mlieko |
2 PL | kryštálový cukor |
1-2 ks | vanilkový cukor |
2 ks | Zlatý klas |
1 ks | žĺtok |
180 g | maslo |
rum |
Postup prípravy
Vodu so soľou a maslom dáme variť a po častiach do nej prisypávame múku. Miešame tak dlho, kým sa cesto nezačne oddeľovať od stien. Dbáme na to, aby sa z neho odparilo čo najviac vody, ale aby neprihorelo. Potom po jednom všľaháme vajíčka. Lesklé a trochu lepkavé cesto dáme do zdobiaceho vrecúška a na papier na pečenie striekame venčeky.
Pečieme najskôr na vyššej teplote, potom môžeme stíšiť. Rúru neotvárame! Hotové venčeky prerežeme a plníme krémom. Ten si pripravíme tak, že zo surovín (okrem masla) uvaríme hustý puding. Keď je vlažný, vmiešame doň maslo a pridáme pár kvapiek tuzemského rumu. Na záver pocukrujeme. Nech padnú na úžitok! :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk