Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hráškovo-hráškový krém
Možno ste zachytili moju výzvu o tom, že nasledujúce dni až týždne plánujem variť hlavne zo zásob, ktoré doma mám. Ak nie, kuk najnovší článok. ;) No a toto je prvé jedlo v duchu míňania zvyškov a "neminuteľných" potravín, akou je u mňa doma napríklad taká konzerva hrášku.
- 3 porcie
- 20 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | malá konzerva hrášku |
1 šál. | mrazený hrášok |
1 | menšia cibuľa |
1 | strúčik cesnaku |
1/2 | cuketa |
3-4 | ružičky brokolice |
2 ČL | ghí |
1/2 PL | nori vločky |
soľ | |
bazalka | |
vývar alebo voda |
Postup prípravy
Kam môžem, tam dávam mrazený hrášok, alebo v sezóne čerstvý. Taký sterilizovaný je chuťovo nič moc. Ani neviem, ako sa u nás táto konzerva ocitla. Asi zvýšila z Vianoc, kedy som ju plánovala dať do šalátu. Len neviem, či z tohtoročných, alebo minulých. :D
No ak takýto hrášok skombinujeme práve s mrazeným a správne dochutíme, získame naozaj, ale že naozaj výbornú polievku. :)
V hrnci rozpustíme ghí (môžeme nahradiť olejom) a opražíme nakrájanú cibuľu a cesnak. Pridáme mrazený hrášok, orestujeme, a následne prihodíme aj kúsky očistenej cukety a brokolice. Zalejeme vodou alebo vývarom a osolíme, môžeme dochutiť aj mletým korením alebo zdravou verziou vegety bez glutamanu.
Varíme na miernej teplote, kým zelenina nezmäkne. Veľmi dlho nie, aby sa brokolica nerozvarila a nezhnedla, potom už nie je chutná. Na záver pridáme scedený hrášok z konzervy, pár lístkov bazalky a, ak máme, aj nori vločky. Sú to vločky zo sušenej morskej riasy bohaté na bielkoviny, vitamíny a jód. Používajú sa do šalátov alebo polievok a zaujímavo ich dochutia. Ďalšia z vecí, ktoré mám v špajzi a potrebujem ich postupne míňať. :) Kúpite ich v bio obchodoch, zdravých výživách a podobne. Ja ich mám odtiaľto.
My máme radi polievky husté, takže vody dávam len toľko, aby bolo všetko ponorené. Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom a ak treba, doriedime a ešte prevaríme.
Podávame s chlebovými krutónmi, prípadne s lyžicou smotany či hustého jogurtu.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk