Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cviklový burger s bryndzovým dipom
Už sa neviem dočkať čerstvej novej zeleniny a ovocia. Keď sa človek snaží stravovať sezónne, na začiatku jari veľa možností nemá. A teraz som si vzala na mušku posledné uskladnené cvikly, vypestované v našej záhradke. Časť z nich skončila v týchto skvelých burgroch. Všetky suroviny sme mali doma, akurát pre medvedí cesnak som si dala prechádzku do najbližšieho lesíka. Dnešné varenie zo zásob bolo opäť úspešné. :)
- vyprážanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 ks | malá cvikla |
1 | vajce |
mleté ovsené vločky | |
(1 PL | hraška) |
1 | strúčik cesnaku |
červená cibuľa | |
soľ | |
mleté čierne korenie | |
1/2 ČL | rímska rasca |
olej na vyprážanie | |
5 PL | grécky biely jogurt |
5 PL | bryndza |
Postup prípravy
Cviklu uvaríme v šupke domäkka. Ja som varila viac, časť som použila na polievku, časť na cuketovo-cviklové placky pre malú, ktoré som zabudla odfotiť a zvyšok šiel do burgrov.
Keď vychladne, olúpeme ju a najemno nastrúhame. Vytlačíme prebytočnú šťavu, pridáme vajce, prelisovaný cesnak, kúsok takisto najemno nastrúhanej cibule. Dochutíme soľou, korením, môžeme aj bylinkami, ja milujem rímsku rascu, takže som dala aj tú. A podľa potreby primiešame ovsené vločky. Pár lyžíc - toľko, aby vznikla fašírková konzistencia. (Ja som dala hrašku, takže som tým pádom potrebovala menej vločiek.) Necháme odstáť asi 15 minút. Potom rukami vytvarujeme burgre s priemerom ako majú žemle.
Na panvici rozohrejeme olej. Dala som tak, aby siahal do polovice burgrov a smažila som ich najskôr z jednej a potom z druhej strany. Kto chce, môže ich predtým obaliť v strúhanke.
Žemle prekrojíme, dáme na chvíľu do rúry alebo na gril, natrieme dipom, ktorý urobíme zmiešaním jogurtu a bryndze, položíme kolieska cibule, cviklovú fašírku, na to uhorku alebo paradajku a prikryjeme šalátom, alebo v našom prípade listami medvedieho cesnaku. :)
Tip: Pokojne dajte ako omáčku majonézu a burger oživte plátkom nivy alebo balkánskeho syra. Slaná chuť sa k sladkastej cvikle jednoznačne hodí.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk