Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Bulgur s mrkvou a kalerábom
Toto je rýchle a vynikajúce jedlo, naschvál ho vždy varím plný hrniec, aby ostalo aj mne. :) Vďaka mrkve a kalerábu je to celé také nasladlé a keď pridáte nastrúhaný parmezán, lyžicu lučiny a/ alebo varený cícer, je na svete ľahká večera či obed. V základnej verzii, čiže len bulgur so zeleninou, je vhodné už od roka, resp. aj skôr, ak máte v strave zavedený lepok.
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | menšia mrkva |
kúsok kalerábu | |
1 ČL | ghí alebo olivový olej |
0,5 dl | bulgur |
1,2 dl | voda |
(soľ, kurkuma) |
Postup prípravy
Na troche oleja alebo ghí orestujeme natsrúhanú mrkvu a kaleráb. Premiešame a nasypeme bulgur. Opäť chvíľku miešame, zalejeme vodou, prikryjeme pokrievkou a varíme na slabej teplote, kým nie je bulgur mäkký. Ku koncu môžeme sporák vypnúť a nechať prikryté dôjsť.
Dochutiť môžeme počas varenia štipkou soli a kurkumou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
Recepty pre deti
V tejto sekcii nájdete recepty pre deti cca od 1 roka, keď už kašovité príkrmy začínajú striedať jedlá podobné dospeláckym. Až vtedy varenie konečne začína byť zábava. A niekedy aj výzva, keď sa snažíte do vášho batoľaťa natlačiť napríklad zeleninu, kým ono by vyžilo z ryže a banánu. Recepty vychádzajú z toho, čo je vhodné a zdravé pre maličké deťúrence. Držia sa týchto zásad:
- žiadny cukor ani iné sladidlá
- ľahko stráviteľné, nie prekombinované jedlá
- hlavne lokálne potraviny, minimum exotiky a potenciálnych alergénov
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk