Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Papriková nátierka s lahôdkovým droždím
Lahôdkové, teda neaktívne, droždie ma lákalo už dlho a tak som ho nedávno kúpila. Pomaličky som s ním začala experimentovať, napríklad som si ho pridala do cestovín s omáčkou alebo do pesta. Mne osobne veľmi chutí a v jedlách slúži na zvýraznenie chuti aj zahustenie. Skvelo sa mi hodilo do tejto chutnej vegánskej nátierky či dipu. :)
- 5 minút
- 20 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 | väčšia cibuľa |
2-3 PL | olivový olej |
2 ks | červená paprika (kápia) |
(baraní roh) | |
1/2 | baby cuketa |
soľ | |
4 PL | lahôdkové droždie |
Postup prípravy
Mať záhradu je super, len sa treba naučiť variť sezónne. Čo už celkom viem. A ešte variť tak, aby to aj chutilo a nebolo to dokola to isté. Chápeme sa. :) Lebo už dobré dva mesiace nám raší jedna cuketa za druhou a obdarovali sme nimi už celú rodinu aj kamošov. A stále je ich dosť, takže už kašlem na to a trhám ich aj v "bejby" štádiu. :D Paprikám sa darí tiež, škoda, že zelené u nás nejdú, tak sa míňajú pomalšie. Od svokrovcov sme však dostali červenú papriku a to už je iná káva.
Na oleji opražíme cibuľku, pekne dozlatista. Prihodíme aj na menšie kúsky nakrájanú papriku, kto má rád, môže dať aj baraní roh, orestujeme a pridáme cuketu na malé kocky. Osolíme. Chvíľu všetko spolu restujeme, potom prikryjeme a na slabšej teplote varíme, kým všetko nie je mäkké. Preložíme do misky alebo mixéra, pridáme droždie a všetko vymixujeme dohladka. Podávame s hriankami. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk