Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Lievance z ovsenej kaše s karamelovým krémom
Čo raňajkujete radšej, lievance alebo ovsenú kašu? Ja oboje, a tak mi napadlo spojiť tieto dve srdcové záležitosti dokopy. Ak použijete instantnú kašu, ale takú kvalitnú, dobre dochutenú a nie presladenú, máte to takmer bez roboty a prakticky vám stačia dve suroviny – kaša a vajce, plus voda. Stačí natrieť džemom alebo poprskať orechovým masielkom a je to. No ak máte trochu viac času, alebo napríklad robíte Instagramu hodné raňajky pre niekoho iného (pozdravujem drahého ;) ), určite odporúčam dotiahnuť to do dokonalosti. Lievance trochu chuťovo vyšperkujte, doplňte lahodným karamelovým tvarohovým krémom, ozdobte dusenými jabĺčkami a polejte tekutým hriešnym karamelom. Potom už len ochkajte blahom. :P
- opekanie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
2 | Dr. Oetker Ovsená kaša jablko, škorica |
2 ks | vajce |
190 ml | voda |
½ | škoricový cukor Dr. Oetker |
½ ČL | jedlá sóda |
1 | menšie jablko |
tuk na opekanie | |
½ bal. | Dr. Oetker Originál puding karamelový |
230 ml | mlieko |
1 | vanilínový cukor Dr. Oetker |
1 | trstinový cukor karamelový Dr. Oetker |
1 PL | práškový cukor |
250 g | jemný odtučnený tvaroh |
1 | jablko |
50 ml | voda |
1 ČL | med alebo iné sladidlo |
1 ČL | Zlatý klas |
Topping karamelový Dr. Oetker |
Postup prípravy
Kaše som použila tieto od Dr. Oetker. Najskôr ich vysypeme do misky, zalejeme vodou, pridáme jedlú sódu, škoricový cukor, premiešame metličkou a necháme asi 10 minút postáť. Potom vymixujeme dohladka a pridáme postrúhané jablko. Palacinkovú panvicu rozohrejeme, potrieme kokosovým olejom alebo ghí, prípadne iným tukom, polievkovou lyžicou naberáme cesto a robíme malé lievance, ktoré opekáme z oboch strán. Prepečú sa naozaj rýchlo a majú príjemnú nadýchanú štruktúru.
V mlieku uvaríme podľa návodu hustejší puding, počas varenia pridáme všetky cukry. Za občasného miešania ho necháme vychladnúť, aby sa na povrchu nevytvorila koža. Potom doňho metličkou vmiešame tvaroh.
Lievance podávame poprekladané karamelovým tvarohom a môžeme ich ozdobiť rýchlokompótom. Nakrájané jablko zalejeme trochou vody, primiešame med, povaríme asi 3 minúty a nakoniec vmiešame Zlatý klas alebo škrob, aby šťava zhustla.
Na záver polejeme karamelom, ktorý si buď môžeme urobiť vlastnoručne z cukru a smotany, alebo použijeme topping.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk