Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Jablkovo-škoricové pudingové osie hniezda
Tieto osie hniezda, alebo ak chcete slimáky, sú neskutočné a málokto im odolá. Zvonka chrumkavé, zvnútra kombinácia pavučinkového cesta a krémového pudingu. Plus kúsky šťavnatých jabĺčok ako bonus!
- 25 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
200 g | polohrubá múka |
300 g | hladká múka |
70 g | cukor |
štipka soli | |
1 bal. | sušené droždie Dr. Oetker |
250 ml | mlieko |
100 g | maslo |
1 | vajce |
2 bal. | Premium puding Dr. Oetker Jablko a škorica |
6 PL | cukor |
700 ml | plnotučné mlieko |
1 | škoricový cukor Dr. Oetker |
1 | jablko |
+ ½ bal. | karamelový cukor Dr. Oetker na posypanie |
4-5 PL | mascarpone |
šťava z ½ citróna | |
práškový cukor podľa chuti | |
mlieko na zriedenie podľa potreby |
Postup prípravy
Doteraz som poznala len škoricové bez pudingu alebo vanilkové s pudingom, ale Dr. Oetker má relatívne novú príchuť Jablko-škorica, takže okamžite som si ju predstavila práve v takomto type koláčika. A ešte som si predstavila, ako poteším drahého, ktorý stále tvrdí, že nie je na sladké, ale nič škoricové pri ňom nemá šancu. :)) Takže zlikvidovať celú dávku za dva dni nebol problém, ale ak by náhodou, koláčikom bude dobre aj v mrazničke, kým sa opäť dostanú k slovu.
Najskôr si podľa návodu uvaríme hustý puding, primiešame doňho cukor aj škoricový cukor a necháme ho dobre vychladnúť. Potom si zarobíme cesto. Do misy dáme múku, cukor, droždie, soľ a premiešame. Mlieko dáme zohriať a rozpustíme v ňom maslo. Vylejeme k práškovým surovinám, pridáme aj vajce a všetko spolu zhnetieme. Môžeme použiť robot, alebo aj ručne. Cesto prikryjeme a dáme na hodinu vykysnúť.
Potom ho na pomúčenej doske rozvaľkáme na veľký obdĺžnik s hrúbkou asi 1 cm. Rozotrieme puding, pričom kraje necháme voľné. Posypeme malými kockami jablka, stočíme do závinu a nakrájame na kolieska hrubé asi 3 centimetre. Boky im potrieme rozpusteným maslom a ukladáme ich vedľa seba do plechu alebo zapekacej nádoby. Vďaka maslu sa budú dať ľahko oddeliť. Pred pečením ešte posypeme karamelovým cukrom a dáme do vyhriatej rúry. Ja som piekla 25 minút na 180 stupňov. Po upečení a vychladnutí ich buď pocukrujeme alebo polejeme polevou z mascarpone.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk