Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pesto z medvedieho cesnaku
Najjednoduchší a aj najzdravší spôsob, ako uchovať medvedí cesnak v čerstvom stave v chladničke, je práve pesto. Ja ho z celej rodiny milujem najviac. Som schopná jesť ho ku všetkému. Najradšej na čerstvom chlebe a cestovinách, hneď potom v polievke, v akomkoľvek zapekanom jedle, ale napríklad aj na pizzi.
- 5 minút
- bez tep. úpravy
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
100 g | medvedí cesnak |
zmes orechov a semienok, napríklad: | |
40 g | kešu orechy |
40 g | tekvicové semienka |
20 g | slnečnicové semienka |
1 dl | olivový olej |
1/2 ČL | soľ |
Postup prípravy
Niekto robí len základné pesto - t. j. cesnak vymixovaný so soľou a olejom. Tak vydrží najdlhšie. Ja ho robím so semienkami a orieškami, ktoré zjemnia jeho štipľavosť a urobia ho výživnejším a výdatnejším. Super je, že až tak nezáleží na druhu orechov/ semienok, a tak zvyknem pomixovať viac druhov, ideálne zvyšky, ktoré treba pomíňať. Naposledy som použila kešu orechy, slnečnicové a tekvicové semienka, ale super sú vlašské orechy, ujdú aj mandle, ale v kombinácii s nejakými inými, samozrejme píniové oriešky, ak máte.
Listy medvedieho cesnaku umyjeme, osušíme, odtrhneme hrubšie stonky a dáme ho do mixéra alebo vyššej nádoby. Pridáme semienka a orechy, trošku soli, prilejeme olej a všetko spolu rozmixujeme do hladka. Ja mám radšej menej mastné a hustejšie, pokojne si ale pridajte viac oleja. Taktiež soli dajte podľa chuti. Pri skladovaní v chladničke platí to, čo pri iných pestách - malo by byť celé zaliate, aby dlhšie vydržalo.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk