Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Cuketovo-špenátové rizoto so sumčekom
Včera som intenzívne premýšľala nad tým, čo budem dnes variť. Chcela som niečo so špenátom, keďže nejaký ešte v záhradke ostal a už ide do kvetu, ale aj s rybou, lebo sme ju dlho nemali a je piatok. Potom som si spomenula, že v mrazničke mám ešte vývar a v špajzi načaté balenie origoš ryže z Talianska. A obed bol vymyslený.
- 3 porcie
- 25 minút
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 šál. | ryža arborio |
1 PL | olivový olej |
1/2 PL | maslo |
1 | šalotka |
2 | strúčik cesnaku |
120 g | cuketa |
3 šál. | vývar |
2 | hrsť špenátu |
parmezán | |
300 g | sumček africký |
štipka soli | |
1 PL | olej |
(citrón na podávanie) |
Postup prípravy
Kvôli Karolínke som tam nedávala víno, ale pokojne ho na začiatok dajte.
Do hlbšej panvice dáme olej a maslo. Keď sa roztopí, pridáme nadrobno nakrájanú šalotku/ cibuľu/ jarnú cibuľku a cesnak. Restujeme do sklovita. Ryžu prepláchneme vodou a dáme ju do panvice. Premiešame tak, aby sa všetky zrnká obalili olejom. Ak vývar nie je slaný, tak aj osolíme. Nalejme naberačku vývaru a keď vsiakne do ryže, pridáme ďalšiu. Keď minieme asi polovicu množstva vývaru, pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu. Pokračujeme, kým rizoto nebude mať kašovitú konzistenciu.
Ryža by mala byť tak akurát, my máme radšej skôr mäkšiu, ale nie rozvarenú. Odstavíme a vmiešame lístky špenátu, ktoré v teplom rizote "zvädnú". Nakoniec vmiešame nastrúhaný parmezán.
Na inej panvici opečieme rybu. Ja som mala filety s kožou, ktoré som len veľmi jemne osolila a na troche oleja opiekla z oboch strán. Sumček je hotový veľmi rýchlo. (Môžete ho nahradiť aj pstruhom lososovitým, prípadne úplne vynechať a podávať len samotné rizoto s väčšou dávkou syra. :) )
Rizoto, alebo teda správne risotto, podávame s opečenou rybou, pokvapkanou citrónovou šťavou.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk