Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Ricottovo-bryndzové gnocchi s hráškom
Obdivujem baby, ktoré plánujú jedálničky na viac dní či nebodaj týždňov, dopredu. Dosť by mi to uľahčilo prácu, ale stále sa k tomu neviem dokopať. Moje varenie vyzerá tak, že v ten deň ráno, alebo v lepšom prípade predchádzajúci večer, sa pozriem do chladničky a niečo zbúcham. :D Spravidla podľa toho, čo treba minúť.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | ricotta |
60 g | bryndza |
1 | žĺtok |
40 g | hladká múka |
40 g | polohrubá múka |
štipka soli | |
+ | |
1 PL | olivový olej |
1/2 PL | maslo |
2 | strúčik cesnaku |
5 PL | mladý hrášok |
2-3 | hrsť baby špenátu |
soľ | |
(strúhaná citrónová kôra) |
Postup prípravy
Tentoraz to bol zvyšok nepasterizovanej bryndze, ktorú som už pre istotu chcela tepelne upraviť, a mladý hrášok zo záhrady. Keď som v chladničke zbadala ricottu, spomenula som si na jeden dávnejší recept z časopisu Apetit na ricottové gnocchi. Trochu som si ho pozmenila a chutný obed bol na svete.
Všetky suroviny na cesto ručne zmiešame a vymiesime nelepivé cesto. Z neho ušúľame valčeky, z ktorých odkrajujeme kúsky a hádžeme do vriacej osolenej vody. Keď vyplávajú na hladinu, minútu povaríme a vyberieme. Ja som si každý valček ešte vygúľala do guľky a roztlačila vidličkou, aj keď to veľmi nevidno. :D
V panvici rozohrejeme olej a maslo, opražíme prelisovaný cesnak, pridáme špenát a hrášok. Osolíme, prípadne okoreníme, prikryjeme a krátko podusíme. Nakoniec do panvice pridáme uvarené gnocchi, premiešame a podávame. Hodí sa k nim trochu nastrúhanej citrónovej kôry a vrch môžeme posypať parmezánom a/ alebo čerstvými bylinkami.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk