Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Ricottový koláč s rebarborou a orechmi
Nie je to tart, cheesecake ani tvarožník, aj keď každý z nich niečím pripomína. Všetky zložky v ňom chuťovo skvelo ladia a dopĺňajú sa. Je to jeden z tých koláčov, ktoré vo vás budú rezonovať. Postarajú sa o to zemitá ricotta, horkasté vlašáky, kyselkavá rebarbora, podčiarknuté škoricou a vanilkou. Môj muž mi o ňom básnil ešte tri dni. :)
- 75 minút
- pečenie
- stredná obtiažnosť
Suroviny
220 g | hladká biela špaldová múka |
40 g | mleté vlašské orechy |
75 g | práškový cukor |
1 ČL | kypriaci prášok do pečiva |
1 | vajce |
125 g | maslo izbovej teploty |
štipka soli | |
200 g | očistená rebarbora |
30 g | mleté vlašské orechy |
1 | vanilkový cukor |
1 | škoricový cukor |
500 g | ricotta |
250 g | krémový polotučný tvaroh |
3 ks | vajce |
110 g | práškový cukor |
1 ČL | Extrakt Bourbon vanilka Madagaskar Dr. Oetker |
2,5 PL | Zlatý klas Dr. Oetker |
+ 1 rebarbora na ozdobenie |
Postup prípravy
Rebarboru nakrájame na kúsky a zasypeme škoricovým aj vanilkovým cukrom. Premiešame a necháme 30 minút odstáť, aby pustila šťavu.
Suroviny na cesto zmiešame dokopy a vymiesime plastické cesto. Preložíme na dosku, rukami ho ešte prepracujeme a vyvaľkáme z neho kruh. Dno tortovej formy s priemerom 22 cm vyložíme papierom na pečenie. Pomocou valčeka prenesieme cesto do formy a rukami ho popritláčame na dno aj boky. Nemusí byť úplne po vrch formy, stačí, aby siahalo asi do dvoch tretín. Prebytočné cesto odstránime nožom dorovna. Z rebarbory zlejeme tekutinu. Cesto na dne popicháme vidličkou, posypeme polovicou orechov, rovnomerne rozložíme kúsky rebarbory a zasypeme zvyšnými orechmi.
Ricottu, tvaroh, vajcia a ostatné prísady vymiešame metličkou. Krém nalejeme do formy, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry najskôr na 180 stupňov, po chvíľke znížime na 160°. Keď povrch trošku stuhne, koláč na chvíľku vytiahneme z rúry a ozdobíme ho rebarborou napríklad tak, že z odrezkov vytvoríme mozaiku. Vrátime do rúry a dopekáme. Celkový čas pečenia je asi 75 minút. Povrch koláča musí byť na dotyk pevný, ale v strede trasľavý. Necháme trochu vychladnúť, odstránime rám formy a dáme dobre zachladiť do chladničky.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk