Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečený puding à la clafoutis
Tarty či koláče, v ktorých sa pečie už uvarený puding, robievam často. Ale vždy je základom nejaké cesto, na ktorom puding, či plnka z neho, držia. Dá sa to však aj bez cesta. Taký pečený puding s mandľami, amarettom a sezónnym ovocím, to je vám strašná dobrota. Pripomína známy francúzsky koláč clafoutis.
- 40 minút 175°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
1 vrecúško Zlatý klas Original Dr. Oetker | |
500 ml mlieka | |
50 g cukru | |
1 ČL Vanilková pasta Bourbon Dr. Oetker | |
50 g masla | |
2 vajcia | |
50 g mletých mandlí | |
50 g polohrubej múky | |
1 PL Amaretto | |
3 hrste drobného ovocia | |
maslo a hrubú múku na vymazanie a vysypanie formy |
Postup prípravy
Ako základ som použila uvarený Zlatý klas, ktorý má neutrálnu chuť a dá sa tým pádom super dochutiť ostatnými surovinami. Ovocie odporúčam skôr kyslejšie, ja som mala ešte posledné višne a potom ríbezle a egreše. Skvelé kombo! Ale aj s lesným ovocím to bude super. :)
Dve tretiny mlieka dáme variť spolu s maslom a cukrom, vo zvyšnej tretine rozmiešame Zlatý klas a vlejeme ho do hrnca, keď sa maslo rozpustí. Za stáleho miešania uvaríme puding, ktorý necháme čiastočne vychladnúť. Metličkou vmiešame celé vajcia, múku, mandle, vanilkovú pastu aj likér. Formu vymažeme maslom a vysypeme múkou. Namiesto toho môžeme použiť aj papier na pečenie.
Vylejeme hmotu a na vrch poukladáme/ nasypeme ovocie. Koláčik v rúre trochu zväčší objem, takže si vo forme nechajte malú rezervu. Dáme piecť do rúry vyhriatej na 175°, kým nie je zvrchu pevný a zlatistý. Trvá to cca 40 minút, ale pre istotu ho sledujte. Po upečení necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky, aby sa lepšie krájal.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk