Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Proteínová krtkova torta

Proteínová krtkova torta
bez lepku

Krtkovu tortu asi väčšina z vás robila. Ja doteraz nikdy, dokonca ma obišla aj rýchla verzia z krabičky. Keď som však dostala zadanie použiť nový proteínový puding v nejakom mňam dezerte, napadla mi práve ona. Teším sa z nej o to viac, že je bez lepku, s menším množstvom cukru aj tuku a plná bielkovín. Takže šľahačku v nej nenájdete, ale vanilkový "pribináčikový" krém tiež nie je na zahodenie. ;)

  • Čas varenia 20 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

 
CESTO
50 g  kvalitná horká čokoláda
30 g  kokosový olej
1 PL  med
60 g  kokosová múka
20 g  kakao
200 g  High Protein Puding vanilka Dr. Oetker
½  kypriaci prášok do pečiva
 2 vajcia
 
KRÉM
200 g  High Protein Puding vanilka Dr. Oetker
250 g  odtučnený krémový tvaroh
200 g  kyslá smotana 14% tuku
1  Créme Olé vanilka Dr. Oetker
 + 2-3 banány

Postup prípravy

Rozpis je na 8-10 porcií (tortová forma s odnímateľným okrajom, priemer 21 cm).

Najskôr si upečieme cesto. Na dno formy prichytíme papier na pečenie. Čokoládu rozpustíme nad parou spolu s kokosovým olejom a medom. Vajcia asi 2 minúty šľaháme do penista. Potom k nim opatrne prišľaháme aj proteínový puding a vlažnú čokoládovú hmotu. Práškové suroviny premiešame a postupne ich zapracujeme do tekutej hmoty. Vznikne nám hustejšie cesto.  Vylejeme ho do formy, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pomocou špajle zistíme, či je korpus prepečený. Keď vychladne, nožom naznačíme kruh asi 2 cm od okraja. Vnútro pomocou noža čiastočne vydlabeme, aby sme získali cesto na hlinu, ktorou na záver posypeme tortu. Dávame pozor, aby sme nezašli príliš hlboko. Takto získané kúsky cesta odložíme bokom do misky.

Vychladnutý tvaroh, zvyšok pudingu a smotanu premiešame a po častiach k nim zašľaháme Créme Olé. Šľaháme asi minútu, kým nám nevznikne tuhší krém. Na korpus dookola poukladáme pozdĺžne prerezané banány. Na ne nanesieme krém tak, aby sme vytvorili kopček. Uhladíme. Posypeme cestom, ktoré sme rozdrobili medzi prstami, a dáme dobre zachladiť, ideálne cez noc.

22. 9. 2020 12:25

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty