Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Proteínová krtkova torta
Krtkovu tortu asi väčšina z vás robila. Ja doteraz nikdy, dokonca ma obišla aj rýchla verzia z krabičky. Keď som však dostala zadanie použiť nový proteínový puding v nejakom mňam dezerte, napadla mi práve ona. Teším sa z nej o to viac, že je bez lepku, s menším množstvom cukru aj tuku a plná bielkovín. Takže šľahačku v nej nenájdete, ale vanilkový "pribináčikový" krém tiež nie je na zahodenie. ;)
- 20 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
50 g | kvalitná horká čokoláda |
30 g | kokosový olej |
1 PL | med |
60 g | kokosová múka |
20 g | kakao |
200 g | High Protein Puding vanilka Dr. Oetker |
½ | kypriaci prášok do pečiva |
2 vajcia | |
200 g | High Protein Puding vanilka Dr. Oetker |
250 g | odtučnený krémový tvaroh |
200 g | kyslá smotana 14% tuku |
1 | Créme Olé vanilka Dr. Oetker |
+ 2-3 banány |
Postup prípravy
Rozpis je na 8-10 porcií (tortová forma s odnímateľným okrajom, priemer 21 cm).
Najskôr si upečieme cesto. Na dno formy prichytíme papier na pečenie. Čokoládu rozpustíme nad parou spolu s kokosovým olejom a medom. Vajcia asi 2 minúty šľaháme do penista. Potom k nim opatrne prišľaháme aj proteínový puding a vlažnú čokoládovú hmotu. Práškové suroviny premiešame a postupne ich zapracujeme do tekutej hmoty. Vznikne nám hustejšie cesto. Vylejeme ho do formy, urovnáme a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pomocou špajle zistíme, či je korpus prepečený. Keď vychladne, nožom naznačíme kruh asi 2 cm od okraja. Vnútro pomocou noža čiastočne vydlabeme, aby sme získali cesto na hlinu, ktorou na záver posypeme tortu. Dávame pozor, aby sme nezašli príliš hlboko. Takto získané kúsky cesta odložíme bokom do misky.
Vychladnutý tvaroh, zvyšok pudingu a smotanu premiešame a po častiach k nim zašľaháme Créme Olé. Šľaháme asi minútu, kým nám nevznikne tuhší krém. Na korpus dookola poukladáme pozdĺžne prerezané banány. Na ne nanesieme krém tak, aby sme vytvorili kopček. Uhladíme. Posypeme cestom, ktoré sme rozdrobili medzi prstami, a dáme dobre zachladiť, ideálne cez noc.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk