Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Mandľovo-gaštanové trifle poháre
Efektný vrstvený dezert, v ktorom nemôže chýbať alkohol. To je mandľovo-gaštanové trifle. Kombináciu týchto dvoch chutí som objavila už dávnejšie, je naozaj super. Gaštanové pyré, či už domáce alebo kúpené, dopĺňa mandľový puding a pár ďalších dobrotiek. ;) Počet porcií závisí od veľkosti pohárikov.
- 2 porcie
- varenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
250 g | gaštanové pyré |
120 ml | šľahačková smotana |
½ ČL | holandské kakao |
500 ml | mlieko |
1 | Originál Puding mandľová aróma Dr. Oetker |
2 PL | cukor |
100 g | kakaové maslové sušienky alebo kakaový korpus |
200 g | čerešne/ višne (mrazených alebo kompótových) |
1 dl | amaretto |
2 PL | cukor |
mandľové lupienky na servírovanie |
Postup prípravy
Čerešne (ak máme kompót, tak bez šťavy) dáme do kastrólika, pridáme cukor, zalejeme amarettom a pár minút povaríme. Gaštanové pyré zohrejeme a rozriedime ho smotanou alebo mliekom na kašovitú konzistenciu. Puding uvaríme podľa návodu. Za občasného miešania ho necháme čiastočne vychladnúť.
Poháriky skladáme nasledovne: Prvá vrstva budú rozdrobené sušienky (korpus), poliate amarettom z čerešní. Na to poukladáme vrstvu čerešní. Nasleduje pyré, puding, opäť sušienky pokvapkané amarettom, pyré a opäť puding. Mandľové lupienky nasucho opečieme na panvici a posypeme nimi vrch pohárikov.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk