Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Zapekné morčacie prsia s paprikou a rajčinami

Zapekné morčacie prsia s paprikou a rajčinami

Variť sa dá dvomi spôsobmi. Prvý je premyslieť si, čo budem variť, prípadne naštudovať recept, a nakúpiť suroviny. Druhý je prezrieť obsah mrazničky, chladničky a špajze, vypočuť chuťové poháriky vás aj ostatných členov rodiny a potom z toho niečo stvoriť. Asi už tušíte, ktorý spôsob je mi bližší. :) Tak vznikli aj tieto zapekané morčacie rezne.

  • Porcie 3 porcie
  • Čas varenia 45 minút 200°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

600 g  morčacie prsia
1  cibuľa
1-2  strúčik cesnaku
1  zelená paprika
1  červená paprika
1  čili paprička
6 ks  sušené rajčiny
 pár koliesok klobásky alebo suchej salámy
2 ks  paradajka
 soľ
 mleté čierne korenie
1/2 ČL  mletá sladká paprika
 čerstvé bylinky na podávanie
 olej
50 g  tvrdý syr

Postup prípravy

Morčacina je nepochybne zdravšia ako kuracina, akurát je trochu suchšia. Preto z nej najčastejšie robím rôzne soté, rolády s omáčkou alebo takéto zapekačky. Ako vravím, použila som, čo som práve mala doma, určite to môžete pomeniť podľa vašich vlastných zásob a preferencií. :)

V panvici rozpálime olej a mäso na ňom opražíme asi 2 - 3 minútky z každej strany. Rezne vyberieme na tanier, trochu stíšime teplotu a do výpeku postupne nahádžeme nakrájanú cibuľu, prelisovaný cesnak, nadrobno nakrájanú klobásku, sušené rajčiny aj papriky. Zarestujeme, osolíme, pridáme mletú papriku a hneď aj čerstvé rajčiny na kúsky.

Do zapekacej misy naukladáme rezne, obložíme ich paprikovou zmesou a dáme piecť do vyhriatej rúry. Po polhodinke pečenia poriadne zasypeme strúhaným syrom, vrátime do rúry a dopečieme.

Ja som zapekané morčacie prsia podávala so zemiakovo-karfiolovým pyré.

 

Zemiakovo-karfiolové pyré

Zemiaky a karfiol v pomere 2:1 uvaríme domäkka. Vodu zlejeme, pridáme trochu šľahačkovej smotany, osolíme a rozmágame. Nakoniec vmiešame nasekané čerstvé bylinky. Super je čerstvá petržlenová vňať a pažitka.

2. 11. 2020 22:36

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty