Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Zapekané lokše s tvarohom á la burek
V rodine mojej mamy sa jedávali zemiakové lokše plnené tvarohom na slano. Zbožňovala som ich. Priznám sa, že u nás sú lokše niečo ako druhý chlieb, nesmú nikdy chýbať v mrazničke, či už doma robené, alebo kúpené od niekoho, kto ich tiež robil doma. :) Keď som minule vymýšľala rýchly obed, napadlo mi spraviť lokše na spôsob syrového bureku, ktorý milujem.
- 15 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
5 ks | zemiaková lokša |
250 g | mäkký hrudkovitý tvaroh |
180 g | kyslá smotana |
soľ | |
1 ČL | kôpor (ideálne čerstvý, ja mám mrazený) |
vajce na potretie | |
kúsok masla |
Postup prípravy
Výsledok asi už tušíte. Bolo to nenormálne dobré, pritom určite viac fit ako spomínaný burek.
Toto množstvo je cca pre 2 osoby. Tvaroh vymiešame so smotanou, dochutíme soľou a kôprom. Ak nie ste fanúšikom kôpru, dá sa vynechať. Lokše naplníme tvarohovou plnkou, zrolujeme a nakrájame na menšie kusy. (Chcela som to urobiť v celku ako jeden dlhý závin, ale s lokšami sa trochu horšie pracuje. Nabudúce ich skúsim vopred zohriať, príp. namastiť, potom by to malo ísť ľahšie.) Poukladáme do vymastenej zapekacej nádoby tesne vedľa seba. Potrieme rozšľahaným vajcom, môžeme pridať aj plátok masla, a šupneme do vyhriatej rúry. Zapečieme na 180° cca 15 minút, ku koncu som na chvíľku hodila funkciu gril.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk