Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste
Jedlo ako stvorené na sychravé jesenné a zimné dni. Sýte, hrejivé, z jedného pekáča a keď vám ho budú jesť aj deti, ako mne, máte vyhraté. :D
- 4 porcie
- 75 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
4 ks | celé kuracie stehno |
700 g | kyslá kapusta |
olej alebo masť | |
soľ | |
grilovacie korenie alebo mletá sladká paprika | |
+ zemiaky |
Postup prípravy
Hlavne je to totálna rýchlovka. Stačí stehná umyť a utrieť (ja som tím, čo kuracinu/ mäso umýva, aj keď o tomto sú večné spory :P), a potrieť olejom, v ktorom sme rozmiešali soľ s grilovacím korením, prípadne paprikou, alebo čo máme radi. Na 4 porcie používam veľký pekáč. Trochu ho vymastím, rozložím kapustu aj s trochou vody, na ňu poukladám stehná a vložím do vyhriatej rúry.
Počas pečenia je dobré stehná polievať tekutinou v pekáči. K tomuto jedlu podávam buď pečené zemiaky, ktoré dávam do rúry až po vybratí stehien, lebo ich pečiem na 200°. Alebo len čerstvý chlebík. :)
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk