Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste

Pečené kuracie stehná na kyslej kapuste

Jedlo ako stvorené na sychravé jesenné a zimné dni. Sýte, hrejivé, z jedného pekáča a keď vám ho budú jesť aj deti, ako mne, máte vyhraté. :D

  • Porcie 4 porcie
  • Čas varenia 75 minút 180°C
  • Príprava pečenie
  • Obtiažnosť ľahká obtiažnosť

Suroviny

4 ks  celé kuracie stehno
700 g  kyslá kapusta
 olej alebo masť
 soľ
 grilovacie korenie alebo mletá sladká paprika
 + zemiaky

Postup prípravy

Hlavne je to totálna rýchlovka. Stačí stehná umyť a utrieť (ja som tím, čo kuracinu/ mäso umýva, aj keď o tomto sú večné spory :P), a potrieť olejom, v ktorom sme rozmiešali soľ s grilovacím korením, prípadne paprikou, alebo čo máme radi. Na 4 porcie používam veľký pekáč. Trochu ho vymastím, rozložím kapustu aj s trochou vody, na ňu poukladám stehná a vložím do vyhriatej rúry.

Počas pečenia je dobré stehná polievať tekutinou v pekáči. K tomuto jedlu podávam buď pečené zemiaky, ktoré dávam do rúry až po vybratí stehien, lebo ich pečiem na 200°. Alebo len čerstvý chlebík. :)

1. 12. 2020 20:47

Páči sa ti recept?

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Recepty z kategórie

Recepty

 

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty