Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK
Hubové krupoto v kelových listoch
Plnené kelové, kapustné, ale aj hroznové listy sú nielen chutné, zdravé a dobre vyzerajúce jedlo, ale zároveň je to aj spôsob, ako zúžitkovať to, čo by sa inak vyhodilo. V týchto balíčkoch z kelových listov, zapečených v paradajkovej omáčke, sa nachádza hubové krupoto pripravené v talianskom štýle - s prosciuttom a sušenými rajčinami.
- 30 minút 180°C
- pečenie
- ľahká obtiažnosť
Suroviny
125 ml | jačmenné krúpy |
1 | cibuľa |
1-2 | strúčik cesnaku |
1,5 PL | masť |
2 hrsť | sušené huby |
6 pl. | schwarzwaldská šunka |
6 ks | sušené rajčiny |
5 ks | list kelu |
soľ | |
mletá sladká paprika | |
500 ml | paradajková passata |
(50 ml | paprikovo-rajčinová pomazánka) |
soľ | |
2 ČL | cukor |
korenie alebo bylinky podľa chuti |
Postup prípravy
Krupoto v plnke je vlastne taká variácia na "hubového Kuba" (Česi toto jedlo konzumujú na Štedrý deň, aspoň niektorí určite). Samo o sebe je strašne dobré, takže si ho môžete urobiť len tak - bez kelu. Nápad s kelovými listami vznikol, keď som si z varenia našej milovanej kelovej polievky odložila vrchné listy a nemala som doma mleté mäso na plnku. Z núdze cnosť, ale obed uvarený, rodina nakŕmená, ešte aj zdravo a chutne. :) Takto to mám rada.
Príprava je jednoduchá. Krúpy som uvarila v osolenej vode. Cibuľu aj cesnak som nasekala nadrobno a opražila som ich na masti. Postupne som pridala nakrájanú schwarzwaldskú šunku, môžeme použiť aj slaninku alebo prosciutto, v prípade vege verzie napríklad údené tofu či tempeh, nakrájané sušené paradajky a hríby, ktoré som vopred namočila do horúcej vody a scedila.
Restujeme asi 5 minút, kým sa neprepoja chute. Pridáme krúpy, dochutíme a odstavíme. Kelové listy pár minút povaríme alebo naparíme, aby zmäkli. Odkrojíme z nich hrubšiu časť, rozprestrieme a naplníme krúpovou hmotou. Konce zahneme, aby sme vytvorili balíčky.
Rajčinovú passatu dochutíme soľou, korením, prípadne dosladíme. Nalejeme ju do zapekacej nádoby a poukladáme kelové závitky. Dáme piecť do vyhriatej rúry. Môžeme aj zakryť alobalom a neskôr ho odstrániť.
Tip: Do krúpovej hmoty môžeme tiež pridať strúhanú mozzarellu alebo iný syr - bude lepšie držať pokope.
Páči sa ti recept?
Recepty z kategórie
Recepty
O mne
Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.
Verím, že bude aj vám. ;)
Sleduj Instagram
Rcepty z kategórie...
Čítali ste?
Bude sa vám páčiť
© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss
tvorba web stránok bohacek.sk